تابستان و اوقات فراغت؛ فرصتی برای پویایی و شکوفایی استعدادهای نوجوانان و جوانان ✍️شهریار غلامپور

پویاخبر - با آغاز فصل تابستان و اوقات فراغت، نوجوانان و جوانان ، فارغ از درس و تحصیل، وقت و زمان بیشتری را برای گذران تعطیلات تابستانی خود در اختیار دارند.

پرداختن حرفه‌ای به رشته های ورزشی، بازی‌های رایانه‌ای، شرکت در کلاس‌ها و کارگاه های مختلف آموزشی، علمی، فرهنگی، هنری و … تنها بخش‌هایی از فعالیت‌هایی هستند که در فصل تابستان، این قشر از جامعه از آن بهره‌مند هستند.

در این بین، فعالیت‌های فرهنگی و هنری به ویژه کلاس‌های آموزشی هنری در رشته‌های هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، موسیقی، خوشنویسی، فیلم، سینما و … که هر کدام از زیرشاخه‌های متنوعی برخوردار هستند، با اقبال عمومی بیشتری در بین نوجوانان و جوانان مواجه هستند.

هرچند؛ زیرساخت‌های فرهنگی هنری در استان از استانداردهای لازم برخوردار نبوده و در مقایسه جمعیتی، درصد بسیار ناچیزی از سرانه فضای فرهنگی جامعه را در بر می‌گیرد، اما همین زیرساخت‌های موجود نیز؛ این روزها به اماکن شلوغی برای رفت و آمد این قشر از جامعه تبدیل شده‌اند.

انجمن‌های فرهنگی و هنری مستقر در مجتمع‌های فرهنگی هنری سطح استان در طول روز به ویژه زمان عصرگاهی، پذیرای خیلی عظیم این اقشار علاقمند به رشته‌های فرهنگی هنری می‌باشند. علاقه و همراهی والدین با فرزندان خود برای فراگیری یک یا چند رشته هنری قابل قابل توجه و ستودنی است. بسیار والدینی که همزمان با حضور فرزندان در کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی در لابی‌ها، راهروها و سالن‌های انتظار مجتمع‌های فرهنگی هنری، منتظر فرزندان خود می‌باشند تا آنان با خیالی آسوده در فضایی هنری، رشته‌های مورد علاقه خود را فرا گیرند.

با وجود مجتمع‌های فرهنگی هنری و انجمن‌های وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نباید از ظرفیت آموزشگاه‌های آزاد هنری بخش خصوصی که توسط اساتید و مدرسان برجسته استان در رشته‌های مختلف هنری تاسیس و مدیریت می‌شوند غافل شد.

آموزشگاه‌های آزاد هنری که طی فرآیندهای قانونی و پس از حصول اطمینان از تخصص هنریِ مدیران مسئول آموزشگاه‌ها پس از قبولی در آزمون تخصصی کارت صلاحیت تدریس از سامانه‌ها و درگاه‌های الکترونیکی مرتبط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پروانه فعالیت آنان صادر می‌شود، از ظرفیت‌های موجود دیگر شهرستان‌های استان می‌باشند که پذیرای هنرجویان زیادی در مقاطع سنی مختلف می‌باشند.

وجود این ظرفیت‌ها (انجمن‌های فرهنگی هنری، مراکز، موسسات، آموزشگاه‌های آزاد هنری و …) فرصتی مغتنم برای پویایی و شکوفایی خلاقیت‌ها و استعدادهای هنری نوجوانان و جوانان در استان بوده که با استناد به شواهد موجود و استقبال والدین به فراگیری یکی از رشته‌های هنری توسط فرزندان، مراکز فرهنگی هنری استان محلی برای شناسایی، تربیت، تقویت و پرورش استعدادهای هنری و خلاق این قشر تبدیل شده‌اند.

در پایان جا دارد مسئولین استانی و کشوری توجه ویژه‌ای به احداث، توسعه و تجهیز فضاهای فرهنگی هنری در سطح استان نموده تا فضا و فرصت مناسب برای تربیت و پرورش استعدادهای هنری در استان فراهم گردد.