فرمانده سپاه ایلام: فرهنگ ایثار را با نوآوری به جوانان عرضه کنیم

ایلام- فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام گفت: مشارکت جوانان در برگزاری یادواره‌های شهدا و ثبت روایت‌های دفاع مقدس باید با نوآوری همراه باشد تا نسل جدید بتوانند با فرهنگ ایثار و شهادت پیوند عمیق‌تری برقرار کرده و آن را ادامه دهند.

سردار «سیدصادق حسینی» روز دوشنبه در جلسه هماهنگی یادواره ۲۰۰ شهید شهرستان چوار با اشاره به اهمیت گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دوران دفاع مقدس به‌ویژه شهدای عملیات والفجر ۱۰، بر لزوم ثبت و انتقال فرهنگ ایثار و مقاومت به نسل‌های آینده تأکید کرد.

وی گفت: فرهنگ ایثار و شهادت باید به شکلی جذاب به نسل جوان ارائه شود تا این گروه بتوانند با آن پیوند برقرار کرده و به‌عنوان حافظان این فرهنگ، راه شهدا را ادامه دهند.

فرمانده سپاه ایلام با بازخوانی عملیات والفجر ۱۰، این عملیات را یکی از پیچیده‌ترین و چندوجهی‌ترین عملیات‌های دوران دفاع مقدس دانست و گفت: این عملیات در کوهستان‌های برف‌گرفته کردستان، دشت‌های وسیع، شب‌های تاریک و مناطق آبی مانند دریاچه دربندی‌خان و رودخانه سیروان انجام شد و از جمله اقداماتی بود که نقش مهمی در پیروزی سپاه توحید ایفا کرد.

سردار حسینی با اشاره به نقش برجسته لشکر ۱۱ امیرالمؤمنین(ع) در این عملیات افزود: محور شاخ شمیران به واحدهایی سپرده شد که با جنگ در شرایط کوهستانی آشنا بودند و رزمندگان تیپ ابوالفضل (ع)، نیروهای چهارمحال و بختیاری، و لشکر امیرالمؤمنین (ع) ایلام در این عملیات حاضر بودند و بسیاری از شهدای عزیز از جمله شهید انوری و ۱۰۰ شهید دیگر افتخارات این نبرد هستند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از فرماندهان روایت می‌کرد که پس از پایان عملیات، تمام شهدای ما رو به ارتفاعات افتاده بودند، نه پشت به آن، که نشان‌دهنده استقامت، شجاعت و وفاداری آنان تا آخرین لحظات بود. این رشادت‌ها باید به‌طور مستند و دقیق ثبت شوند.

فرمانده سپاه ایلام بر اهمیت ثبت دستاوردهای دفاع مقدس تأکید کرد و گفت: امروز فرصت بزرگی برای ثبت تاریخ پرافتخار دفاع مقدس در اختیار داریم و باید از روایت‌های شفاهی، مستندات، فیلم‌ها و عکس‌ها برای انتقال این فرهنگ ارزشی استفاده کرده و برای آیندگان به یادگار بماند.

سردار حسینی با تاکید بر اینکه انجام نوآوری در فرآیند معرفی این دستاوردها بسیار مهم است، افزود: باید یادواره‌های شهدا و فعالیت‌های فرهنگی به‌گونه‌ای طراحی شوند که جذابیت بیشتری برای نسل جدید داشته باشند و خوشبختانه بسیاری از یادواره‌های شهدا در استان به‌صورت مردمی برگزار می‌شود که اقدام بسیار ارزشمندی است.

وی بر مشارکت جوانان در امور فرهنگی و یادواره‌های شهدا تاکید کرد و گفت: واگذاری مسئولیت برخی کمیته‌های یادواره‌های شهدا به جوانان نه‌تنها ارزش پیشکسوتان را کاهش نمی‌دهد، بلکه به این گروه فرصت می‌دهد که با فرهنگ ایثار و شهادت بیشتر آشنا شوند و این مسیر با افتخار را ادامه دهند.

سردار حسینی با اشاره به تهدیدهای دشمنان برای تغییر فرهنگ اسلامی گفت: دشمنان در تلاش‌اند با استفاده از جنگ نرم و ترکیبی، فرهنگ اسلامی و هویت ملی کشور را تغییر دهند و ما وظیفه داریم فرهنگ ارزشی و انقلابی خود را حفظ کنیم و اجازه ندهیم دشمنان با سوءاستفاده از فضای فرهنگی کشور، اهداف سیاسی و فرهنگی خود را دنبال کنند.

وی ادامه داد: همان‌طور که قرآن و نهج‌البلاغه در طول ۱۴۰۰ سال با وجود محدودیت‌های زمان حفظ شدند، ما نیز باید از فرهنگ انقلاب اسلامی که با مجاهدت‌هایی چون شهید حاج قاسم سلیمانی به جهانیان عرضه شده است، حراست کنیم.

فرمانده سپاه ایلام با تأکید بر تأثیر جهانی انقلاب اسلامی گفت: امروز بسیاری از کشورهای جهان از جمله مردم آفریقا، اروپا، آسیا و آمریکا از گفتمان انقلاب اسلامی حمایت می‌کنند. دشمنان که نمی‌توانند این نفوذ معنوی را بپذیرند، سعی دارند با جنگ‌های فرهنگی و نرم، این قدرت معنوی را بی‌اثر سازند.

سردار حسینی در پایان بیان کرد: برای مقابله با این تهدیدها باید با هوشیاری، آگاهی و همدلی، فرهنگ دفاع مقدس و ارزش‌های شهدا را حفظ کنیم و نباید اجازه دهیم دشمنان با ایجاد فضای فکری و فرهنگی مخرب، به اهداف خود دست پیدا کنند./ایرنا