پولادی؛ معاون عمرانی استانداری ایلام: هیچ اعتباری از تونل قلاجه جابه‌جا نشده/باج ۱۵ میلیارد تومانی پیمانکار علت متوقف شدن پروژه است

معاون عمرانی استانداری ایلام گفت:هیچ اعتباری از تونل قلاجه جابه‌جا نشده و باج ۱۵ میلیارد تومانی پیمانکار علت متوقف شدن پروژه است.   «شاپور پولادی» در نشست خبری ضمن تبریک روز خبرنگار در مورد خدمات سه سال دولت تدبیر و امید در حوزه عمرانی در استان، اظهار کرد: تاکنون ۶۴۰ روستا در سطح استان دارای […]

معاون عمرانی استانداری ایلام گفت:هیچ اعتباری از تونل قلاجه جابه‌جا نشده و باج ۱۵ میلیارد تومانی پیمانکار علت متوقف شدن پروژه است.

 

«شاپور پولادی» در نشست خبری ضمن تبریک روز خبرنگار در مورد خدمات سه سال دولت تدبیر و امید در حوزه عمرانی در استان، اظهار کرد: تاکنون ۶۴۰ روستا در سطح استان دارای کد شناسایی هستند که ۲۲۴ روستا از این تعداد در دولت گذشته صاحب دهیاری شده‌اند و در حال حاضر ۲۵۶ روستا دهیاری دارند.
وی گفت: از این تعداد ۳۲ روستا در طول سال اضافه‌شده و ۶۲ روستای استان ایلام زمینه‌ها و مجوزهای اولیه برای دهیار دار شدن آن فراهم‌شده که ۱۶۰ هزار نفر از جمعیت روستایی راتحت پوشش قرار دارند.
پولادی بابیان اینکه در سال ۸۸ تا سال ۹۱ مجموع کل اعتباراتی که از منابع مختلف در اختیار روستاها در بخش عمران دهیاری‌ها ۱۳۱ میلیارد ریال بوده که از سال ۹۲ تا ۹۴ این عدد به ۳۶۵ میلیون ریال افزایش پیداکرده است، خاطرنشان کرد: عملکرد سه‌ساله این دولت ۳۸۵ درصد بیشتر از چهارساله گذشته بوده است و علاوه بر این تعداد ۲۱۱ وسیله نقلیه در اختیار دهیاری‌های استان است و به‌غیراز ۳۲ روستایی که درگذشته ابلاغ‌شده کلیه دهیاری‌ها حداقل دارای وسیله نقلیه هستند.
معاون عمرانی استانداری ایلام ادامه داد: از این تعداد وسیله نقلیه ۸۲ دستگاه و بیش از ۴۲ درصد در این سه سال در اختیار دهیاری‌های استان قرارگرفته و در این مدت ۲۴ باب ساختمان دهیاری با مبلغ هشت میلیارد احداث‌شده و نیز ۹ باب کتابخانه روستایی در راستای کار فرهنگی و نیز ۱۶ باب خانه بهداشت بااعتبار ۱۶ میلیارد ریال احداث‌شده است.
وی با اشاره به اینکه از محل اعتبارات مرزی ۴۵ میلیارد ریال اعتبار در ظرف این سه سال جهت تکمیل پروژه‌های آب شرب در مناطق مرزی و روستایی و نیز پمپاژ آب در مناطق مرزی استان تزریق‌شده است، خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که در دولت تدبیر و امید به‌صورت جدی جلوگیری از مهاجرت از روستا است چون در سال ۱۳۵۷جمعیت ساکن در روستا ۷۰ و در شهر ۳۰ درصد  بود اما الآن شاخص جابجا شده و مصرف‌کننده ۷۰ درصد و تولید کننده به ۳۰ درصد رسیده است.
پولادی تصریح کرد: عواملی باعث به وجود آمدن این مشکل شده و یکی هم تبدیل روستاها و بخش‌ها به شهر بوده و یکی هم مهاجرت روستاها به شهر بوده که بحث مسائل حاشیه‌نشینی برای شهرها به وجود آورده است.
معاون عمرانی استاندار ایلام مهم‌ترین علت مهاجرت را عدم ایجاد اشتغال پایدار در روستاها دانست و افزود: نظام در این مدت در بحث زیرساخت‌های روستایی خدمات شایانی داشته اما مانع از مهاجرت نشده چون شرایط آن گونه که باید برای روستایی ما فراهم نیست.
وی با تأکید بر اینکه این موضوع در روستاهای مرزی نیز سرایت کرده و به‌عنوان یک تهدید امنیتی به آن نگاه می‌شود  و در این راستا مرزهای استان خالی از سکنه می‌شوند و این‌یک تهدید برای کشور درزمینهٔ مباحث امنیتی نیز به شمار می‌رود و برای همین تمرکز دولت بر روی ایجاد اشتغال در مناطق روستایی است و در این زمینه سرمایه‌گذاری میان‌مدت و بلندمدت تعیین‌شده است افزود: در سال ۹۵ برای استان ایلام تعداد پنج هزار و ۳۰۰ نفر شغل به‌عنوان تعهد دستگاه‌های اجرایی بااعتبار تسهیلاتی ۱۱۰ میلیارد تمان در نظر گرفته‌شده که کلیه دستگاه‌های مشمول این تفاهم‌نامه بر اساس فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی موظف به انجام آن هستند.
پولادی بیان کرد: علاوه بر این ایجاد تسهیلات در مناطق روستایی نیز در دستور کار قرار دارد و دو طرح در استان از مناطق محروم ازجمله طرح مشارکتی و غیر مشارکتی است که در حال بررسی نهایی شده تا این تسهیلات منجر به اشتغال پایدار در این مناطق شود.
معاون عمرانی استاندار ایلام ایجاد تفاهم‌نامه بنیاد مستضعفان با جانبازان را از دیگر موارد در دست اجرا برای روستائیان عنوان کرد و گفت: هر استان سهمیه ۲۰ میلیارد تومان در مرحله اول برای ایجاد اشتغال پایدار در نظر گرفته‌شده و ظرف یک ماه پیش این دستورالعمل ابلاغ‌شده و ایلام به‌عنوان سه استان برتر کشور درزمینهٔ شناسایی این طرح در نظر گرفته‌شده است.
وی اظهار کرد: تسهیلات این طرح با کارمزد ۳ درصد است که ابتکار عمل خوبی بوده تا انگیزه‌ای برای اشتغال در روستاها به وجود آید و هراستانی بتواند از این فرصت اول بهترین استفاده را ببرد در مراحل بعدی بودجه‌های بهتری نصیب ان استان‌ها خواهد شد.
پولادی بابیان اینکه در حوزه عمران شهری در این مدت حدود ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار از محل‌های مختلف ارزش‌افزوده و کمک‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به شهرداری‌های استان اختصاص‌یافته که عدد در سال ۹۴ به ۷۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان  رسیده که رشد چند برابری را نشان می‌دهد ،گفت: علاوه بر این در حوزه‌های حمل‌ونقل ۳۷۰ میلیارد تومان اعتبار، در بحث مسکن ۲۴۹ میلیارد تومان و ۱۸۰ میلیارد ریال هم در بخش ایجاد ساختمان‌های دولتی اختصاص‌یافته است.
معاون عمرانی استانداری ایلام شایعات جابه‌جایی اعتبار از تونل قلاجه را کذب محض دانست و افزود: هیچ‌گونه جابجایی اعتبار در پروژه قلاده صورت نگرفته و قانون اجازه این نوع اقدامات را نیز نداده، در رابطه با پیمانکار نیز ضرب العجل های لازم به پیمانکار مربوطه برای پایان طرح یادشده داده‌شده است اما پیمانکار ۱۵ میلیارد تومان باج می‌خواهد که ما زیر بار این نرفتیم که موجب متوقف شدن پروژه شده است.
وی با اشاره به اینکه تونل کبیر کوه یکی از پروژه‌های سخت و طولانی است که در دست اقدام است و در این زمینه رکورد حفاری در این تونل در سطح کشور شکسته شده و در طول ۲۴ ساعت هفت متر از این تونل حفاری‌شده است خاطرنشان کرد: تا پایان سال ۹۵ ۱۰۰ درصد شهرهای استان از نعمت گاز بهره‌مند و ۸۵ درصد جمعیت روستایی نیز از این نعمت الهی برخوردار خواهند شد.
پولادی تصریح کرد: فراخوان ایجاد باند جاده صالح‌آباد به مهران تا ۵۰ کیلومتر انجام‌گرفته و عملیات اجرایی آن به‌زودی آغاز می‌شود و مسیر اول ایلام تا صالح‌آباد نیز در دستور کار قرار دارد تا بعد از اتمام مرحله دوم عملیات آن انجام شود./ایسنا 

 

 انتهای پیام/*

 {loadmodule mod_banners,عضویت در تلگرام}