گوترش: باید به آمریکا برای توقف جنگ در غزه فشار آورد

تهران- آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در گفت وگو با شبکه الجزیره تاکید کرد که باید به آمریکا برای توقف جنگ در غزه فشار آورد.

به گزارش بامداد جمعه ایرنا از الجزیره، گوترش گفت: ما از واشنگتن خواستیم موضع محکم تری در قبال (رژیم) اسرائیل اتخاذ کند تا پایان جنگ تضمین شود.

دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: باید بر آمریکا فشار آورد تا (رژیم) اسرائیل را وادار به توقف جنگ کند.

وی با بیان اینکه اتهامات علیه آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نادرست و غیرقابل تحمل است، گفت: ما شاهد مصونیت از مجازات و نقض مستمر منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین‌المللی هستیم.

گوترش در ادامه با تاکید بر اینکه باید قاطعانه شهرک سازی، تصرف زمین و هرگونه الحاق کرانه باختری رد شود، افزود: ما نگران سیاست‌های سیستماتیک بسیاری در دولت (رژیم) اسرائیل برای تضعیف راه حل دو کشوری از طریق شهرک سازی هستیم.

دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین با انتقاد از شورای امنیت گفت که این نهاد نتوانسته است به شدیدترین درگیری‌های امروز در غزه، سودان و اوکراین پایان دهد.

وی در ادامه افزود: من به دادگاه بین المللی اعتماد دارم و دیوان بین المللی دادگستری تایید کرده است که اشغالگری (رژیم) اسرائیل غیرقانونی است.

گوترش همچنین تاکید کرد: من از کار دادگاه‌های بین المللی حمایت می‌کنم و این دادگاه‌ها بیانگر روش صحیح پاسخگو کردن است.

دبیرکل سازمان ملل متحد در پایان افزود: جامعه بین المللی باید تلاش کند تا اطمینان حاصل شود که تصمیمات دیوان بین المللی دادگستری رعایت می‌شود.

آفریقای جنوبی در اواخر دسامبر ۲۰۲۳ (اوایل زمستان ۱۴۰۲) شکایتی را در دیوان لاهه به جریان انداخت که براساس آن اسرائیل به نقض تعهدات ذیل کنوانسیون نسل کشی مصوب سال ۱۹۴۸ متهم شده و اقدام‌های آن نسل کشی است چرا که هدف آن نابودی بخش قابل توجهی از مردم فلسطین در غزه است.

پس از گذشت بیش از ۱۱ ماه از جنگ رژیم صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه، این جنگ که با دو هدف اعلام شده نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست در هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) به راه افتاد، تاکنون به اهداف خود نرسیده است.

وزارت بهداشت فلسطین در جدیدترین آمار خود از شهدا و مجروحان جنایت‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه اعلام کرد که از روز هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا روز پنجشنبه ۲۲ شهریور ۴۱ هزار و ۱۱۸ شهروند فلسطینی در این باریکه به شهادت رسیده‌اند./ایرنا