«پاییز-برگ» با تاکید بر ارتباط میان انسان و طبیعت افتتاح شد

پویاخبر - تهران- نقاش و هنرمند معاصر درباره رویداد «پاییز-برگ» که امروز آغاز به کار کرده گفت: «پاییز-برگ» یک رویداد هنر محیطی و شاخه‌ای از هنر معاصر است. در این شاخه هنری، ارتباط میان انسان، محیط و فضا در خلق اثر اهمیت دارد و سیاست‌ها و دغدغه‌ها از برگزاری «پاییز-برگ» در خلق آثار هنرمندان بر مسائل زیست محیطی و طبیعت معطوف شده‌است.

کریم اله‌خانی، نقاش و هنرمند معاصر درباره اجرای هنر محیطی در پنجمین دوره «پاییز-برگ» به خبرنگار هنرهای تجسمی ایرنا، اظهار داشت: اساس هنر محیطی که تقریباً از سال ۱۹۶۰، به‌تدریج در جهان رواج یافت، درگیرکردن بیننده با اثر هنری شکل‌گرفته در محیط‌ بود که مخاطب را در مجموعه متنوعی از انگیزش‌های حسی قرار می‌داد که شامل انگیزش‌های بصری، شنیداری، جنبشی و گاهی بویایی بوده است.

وی افزود: ایران هم از موج این قالب هنری در جهان، دور نماند. در دهه‌های گذشته، هنر محیطی رشد قابل‌توجهی داشته و رویدادها و جشنواره‌های متعددی برگزار شده و هنرمندان بسیاری با این شیوه بیان هنری، همراه شدند.

اله‌خانی ادامه داد: یکی از این رویدادها، «پاییز-برگ» است که از سال ۱۳۹۶، شکل گرفت و امروز، پنجمین دوره آن با به‌همت مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی و همکاری دانشگاه هنر ایران، وزارت امور خارجه و شهرداری منطقه ۱۲ تهران در میدان مشق افتتاح شد.

این هنرمند معاصر درباره ماهیت هنر محیطی، توضیح می‌دهد: هنر محیطی شاخه‌ای از هنر معاصر است که به‌دنبال ایجاد ارتباط میان انسان، محیط و فضاست. پر واضح است که این ارتباط خارج از تولید معنا و کاربرد نیز می تواند هنر محیطی باشد. اما رابطه اثر با محیط و بهره گیری از محیطِ پیرامونِ اثر شرط لازم برای یک اثر هنر محیطی است.

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه آیا هنر محیطی در ایران برگرفته از نمونه‌های خارجی است، خاطرنشان کرد: قائل به این موضوع نیستم، چراکه اگر اثر هنر محیطی در رابطه با محیط و فرهنگ حاکم بر محیطِ خود ایده‌پردازی شده باشد، یقینا خاصِ آن محیط بوده است و نمی‌توان برچسب تقلید به آن زد.

اله‌خانی اضاف کرد: در آثار هنر محیطی، همه توجه معطوف به بحران‌های محیط زیستی نیست ولی در رویداد «پاییز-برگ» که چند سالی است به همت گروهی از دوستانِ پرتلاشِ ما برگزار می‌شود و سعی بر تداوم این رویداد دارد، به نظر می‌آید بیشتر وجه زیست‌محیطی و توجه به طبیعت مهم شده که قابل تحسین و تقدیر است.

وی افزود: بر این باور هستم که حفظ و تداوم یک جریان هنریِ نو در یک مکان عمومی، خود تجربه زیسته ارزشمندی است که بودنش، شکلی درست از برقراری ارتباط با شهروندان است.

به گزارش ایرنا، رویداد هنری «پاییز-برگ» امروز از سردر دانشگاه هنر تا سردر باغ ملی(میدان مشق)آغاز به کار کرد.

پنجمین دوره رویداد هنری «پاییز-برگ» با حضور ٢۴ هنرمند مدعو و ١٧ هنرمند پذیرفته شده در فراخوان، و با ۴۱ اثر هنری مشارکتی درحال برگزاری است.

این رویداد تا ۳۰ آذر همه‌روزه از ساعت ۹ تا ۱۶ ادامه دارد. همچنین این رویداد فردا پنج‌شنبه ۲۷ و جمعه ۲۸ آذر، به صورت ویژه با حضور هنرمندان و مخاطبان و با اجرای برنامه‌های هنری به کار خود ادامه می‌دهد.

ورود برای عموم شهروندان برای دیدار از این رویداد آزاد است و فرایند اجرا و نمایش آثار تا پایان آذرماه ادامه دارد.

مخاطبان می‌توانند برای بازدید از «پاییز-برگ» از محل اصلی ورود به میدان مشق، خیابان حافظ، خیابان سرهنگ سخایی، بعد از خیابان سی‌تیر، دانشگاه هنر ایران، به محل برگزاری رویداد مراجعه کنند.