پویاخبر - ✍ رضا دهبالایی؛ روزنامه نگار و پژوهشگر - مکتب شهید سلیمانی را باید در همان سطحی بررسی کرد که در حوزه اندیشه تعریف میشود. بسیاری از فضایل این سردار شهید مربوط به دانشگاه و علم، و قابل دفاع و ارتقا است. در قالب فرایند دانشگاهی باید چهارچوب فکری و مکتب ایشان را شناسایی کرد. بدون شک مکتب سلیمانی یک مکتب تخصصی، فقهی، فلسفی و سیاسی نیست. ایشان نه وکیل بودند، نه فیلسوف و نه سیاستمدار به معنای قدرت. اما خوشبختانه حداکثر همبستگی بین نیازهای امروز جامعهی ما و جامعهی فکری و مکتب سلیمانی وجود دارد.
يكی از ويژگیهای بارز سردار سليمانی كه حقا بايد عنوان دانشگاه و مكتب بر آن بگذاريم، اين بود كه ايشان هم به شخصه الگوی تربيت جهادی بودند و از سوی ديگر الگوهای جهادی را هميشه در معرض ديد مخاطبان خود قرار ميدادند كه زمينهساز گرايش ديگران به جهاد بود. يكي از روشهای موثر مديريت سرمايه انسانی ايشان اين بود كه خيلي جذاب و گيرا صحبت میكردند. همه تشنهی صحبتهایشان بودند و هميشه حرفهايشان حرفهایی اثر گذار، خوب و جذاب بود، اما بيشتر از سخنانِ شهید سلیمانی عمل ايشان بقیه را هدايت میكرد. هرگز لازم نبود که به بقیه بگويند مثل كارمند كار نكنيد و كار شبانهروزی بايد انجام دهيد؛ وقتي بقیه به خصوص نيروهایشان، ايشان را اينگونه میديدند، غير از اين نمیتوانستند كار كنند.
شهيد سلیمانی در وصيت نامهی خود آوردهاند: "خداوندا! تو را سپاس كه مرا از پدر و مادر فقير، اما متديّن و عاشق اهلبيت و پيوسته در مسير پاكی بهرهمند نمودی. ايشان میگفتند: با تأسی به امام حسين(ع) و اهل بيت(ع) و اصحابشان اين جبهه تربيت پيدا كرده است و روز به روز تولد جديدی پيدا ميكند."
همچنین در بخش دیگری از وصيتنامهی این شهيد والامقام آمده است: "و درک بوسه بر گونههای بهشتی آنان و استشمام بوی عطر الهی آنان را ــ يعنی مجاهدين و شهدای اين راه ــ به من ارزانی داشتی. خداوند، ای عزيز! من سالهاست از كاروانی به جا ماندهام و پيوسته كسانی را به سوی آن روانه میكنم، اما خود جا ماندهام، اما تو خود ميدانی هرگز نتوانستم آنها را از ياد ببرم. پيوسته یاد آنها، نام آنها، نه در ذهنم بلكه در قلبم و در چشمم، با اشک و آه ياد شدند."
به اعتقاد نگارنده، ديروز فقط ايران بود ولی امروز با تأسی به اهل بیت(ع)، شعب متعددی به وجود آمده است. به طور مثال، امروز انصارالله هم در يمن به امام حسين(ع) اقتدا میكنند. شهید سلیمانی حتی نسبت به برادران اهل سنت نيز تأكيد داشتند كه مفاهيم(ادعيه) را به صورت غيرمستقيم، خصوصاً دعاهای كميل، شعبانيه و ابوحمزه را به اهل سنت بگويید، تا عاشق اهل بيت شوند.